redakcija
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 9:25 am Post subject: Sešas ES dalībvalstis cīnīsies par bezvīzu režīmu |
|
|
Sešas ES dalībvalstis cīnīsies par bezvīzu režīmu
Sešas ES dalībvalstis kopīgiem spēkiem cīnīsies par bezvīzu režīmu ar ASV
LETA
10. augusts (2007)
Sešu Eiropas Savienības (ES) valstu ASV akreditētie diplomāti apvieno spēkus, lai lobētu bezvīzu režīma noteikšanu šo valstu pilsoņu braucieniem uz ASV, ziņo Polijas aģentūra PAP.
Pārstāvji no Čehijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas vēstniecībām Vašingtonā parakstīja kopīgu deklarāciju, kurā teikts, ka nesen ASV Kongresa pieņemtais likums par vīzu režīma izmaiņām neattaisno uz to liktās cerības.
ASV būs bezvīzu režīms ar tām valstīm, kurās līdz šim vīzas atteiktas mazāk par 10% vīzu pretendentu, teikts Kongresa apstiprinātajā likumā.
Turpmāk ASV būs bezvīzu režīms ar Čehiju, kur līdz šim vīzas atteiktas 9% pretendentu, un Igauniju, kur vīzas nav saņēmuši 7% pretendentu.
Tomēr Polijas iedzīvotājiem arī turpmāk iebraukšanai ASV būs vajadzīgas vīzas, jo 26% vīzu pretendentiem Polijā ASV konsulārais dienests tās atteicis.
Vīzu izsniegšanas kritēriji ir patvaļīgi noteikti un bieži vien atkarīgi no ASV konsulārā dienesta darbinieku untumiem, norāda Polijas amatpersonas.
Par vīzu saņemšanai labvēlīgu dienu poļi uzskata piektdienu, jo tad ASV vēstniecību un konsulātu darbinieki esot labā noskaņojumā _________________ www.cikaga.com
redakcija |
|