Cikaga.Com Forum Index Cikaga.Com
Čikāgas latviešu mājas lapa

FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    AlbumAlbum    CalendarCalendar    RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Sešas ES dalībvalstis cīnīsies par bezvīzu režīmu

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Cikaga.Com Forum Index -> Jaunākās ziņas
View previous topic :: View next topic  
Author Message
redakcija

PostPosted: Mon Aug 13, 2007 9:25 am    Post subject: Sešas ES dalībvalstis cīnīsies par bezvīzu režīmu Reply with quote

Sešas ES dalībvalstis cīnīsies par bezvīzu režīmu

Sešas ES dalībvalstis kopīgiem spēkiem cīnīsies par bezvīzu režīmu ar ASV

LETA

10. augusts (2007)

Sešu Eiropas Savienības (ES) valstu ASV akreditētie diplomāti apvieno spēkus, lai lobētu bezvīzu režīma noteikšanu šo valstu pilsoņu braucieniem uz ASV, ziņo Polijas aģentūra PAP.

Pārstāvji no Čehijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas vēstniecībām Vašingtonā parakstīja kopīgu deklarāciju, kurā teikts, ka nesen ASV Kongresa pieņemtais likums par vīzu režīma izmaiņām neattaisno uz to liktās cerības.

ASV būs bezvīzu režīms ar tām valstīm, kurās līdz šim vīzas atteiktas mazāk par 10% vīzu pretendentu, teikts Kongresa apstiprinātajā likumā.

Turpmāk ASV būs bezvīzu režīms ar Čehiju, kur līdz šim vīzas atteiktas 9% pretendentu, un Igauniju, kur vīzas nav saņēmuši 7% pretendentu.

Tomēr Polijas iedzīvotājiem arī turpmāk iebraukšanai ASV būs vajadzīgas vīzas, jo 26% vīzu pretendentiem Polijā ASV konsulārais dienests tās atteicis.

Vīzu izsniegšanas kritēriji ir patvaļīgi noteikti un bieži vien atkarīgi no ASV konsulārā dienesta darbinieku untumiem, norāda Polijas amatpersonas.

Par vīzu saņemšanai labvēlīgu dienu poļi uzskata piektdienu, jo tad ASV vēstniecību un konsulātu darbinieki esot labā noskaņojumā

View user's profile Send private message Visit poster's website
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Cikaga.Com Forum Index -> Jaunākās ziņas All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot add events in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum